Επείγοντα οδοντιατρικά περιστατικά

Επείγοντα οδοντιατρικά περιστατικά

Ως Επείγοντα Οδοντιατρικά Περιστατικά χαρακτηρίζονται τα περιστατικά στα οποία εμφανίζεται έντονος πόνος λόγω κάποιας υπάρχουσας φλεγμονής ή αποστήματος.

Οι πιο συχνές περιπτώσεις εκτάκτων οδοντιατρικών περιστατικών σχετίζονται με μεγάλες τερηδόνες που δεν διαγνώστηκαν έγκαιρα και έφτασαν στο νεύρο του δοντιού σταδιακά προκαλώντας πια αφόρητους πόνους ή από νεκρωμένα-μολυσμένα δόντια που δημιούργησαν λόγω χρόνιας μόλυνσης κάποιο απόστημα. Καθόλου σπάνια δεν είναι επίσης και τα επείγοντα περιστατικά λόγω κάποιου τραυματισμού του δοντιού. Σε κάθε περίπτωση συνίσταται η άμεση επικοινωνία με τον οδοντίατρο για την ανακούφιση από τον πόνο ή τη φαρμακευτική κάλυψη.

Επείγοντα Οδοντιατρικά Περιστατικά – Άμεση αντιμετώπιση

Σε περιπτώσεις επείγοντος περιστατικού, ο ασθενής πρέπει να λάβει κάποιο παυσίπονο όπως παρακεταμόλη ή οποιοδήποτε άλλο έχει χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αλλεργικής αντιδράσης. Στη συνέχεια θα πρέπει να αναζητήσει οδοντιατρική περίθαλψη το συντομότερο δυνατό. Σε καμμία περίπτωση δε πρέπει να ξεκινήσει τη λήψη κάποιου αντιβιοτικού χωρίς τη συμβουλή του οδοντιάτρου.