Προσθετολόγος – Προσθετική οδοντιατρική

Τί είναι ο Προσθετολόγος

Προσθετολόγοι αποκαλούνται οι οδοντίατροι που έχουν αποκτήσει ειδίκευση στο σχεδιασμό θεραπείας και την αποκατάσταση λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας που οφείλονται στην απώλεια τμήματος ή και ολόκληρων δοντιών, μέσω της αντικατάστασης τους. Οι προσθετολόγοι καλούνται συνήθως να παρέχουν τις υπηρεσίες τους όταν υπάρχει μερική ή ολική απώλεια των φυσικών δοντιών (λόγω τερηδόνας,περιοδοντικής νόσου ή τραυματισμών), ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του ασθενή μέσω της αντικατάστασης των χαμένων δοντιών και της αποκατάστασης της λειτουργικότητας του στόματος (μάσηση, ομιλία, έκφραση) και της αισθητικής εμφάνισης του ασθενούς.

Ο προσθετολόγος έχει τριετή εξειδικευμένη εκπαίδευση στον τομέα της προσθετικής οδοντιατρικής μετά την απόκτηση του πτυχίου του.

Ο ειδικός προσθετολόγος συνεργάζεται πάντα με οδοντοτεχνικά εργαστήρια που κατασκευάζουν τις προσθετικές εργασίες ώστε να προσφέρουν στον ασθενή υψηλής ποιότητας εργασίες, τόσο από αισθητικής όσο και από λειτουργικής πλευράς.

Το φάσμα των θεραπειών από έναν εξειδικευμένο προσθετολόγο περιλαμβάνει: