Ψηφιακή Ακτινογραφία

Ψηφιακή Ακτινογραφία

Η ψηφιακή ακτινογραφία αποτελεί την επιλεγμένη μέθοδο για όλες τις ακτινολογικές εργασιες στο οδοντιατρείο Αrtdent. Η ψηφιακή ακτινολογία στην οδοντιατρική έχει κάνει τεράστια βήματα στις μέρες μας. Το παλιό αναλογικό ακτινολογικό μηχάνημα έχει αντικατασταθεί από ένα ψηφιακό με σημαντικά πλεονεκτήματα.

Ψηφιακή ακτινογραφία – Πλεονεκτήματα

Η χρήση ψηφιακής τεχνολογίας για ακτινογραφίες υπερτερεί της παλαιότερης αναλογικής καθώς χαρακτηρίζεται απο λιγότερη ακτινοβολία και χρόνο έκθεσης του ασθενή.

Για να γίνει μια ακτινογραφία πλέον χρειάζονται μόνο δέκα δεύτερα και το αποτέλεσμα εμφανίζεται στην οθόνη ενός υπολογιστή. Έπειτα με τον υπολογιστή κ την κατάλληλη επεξεργασία της ακτινογραφίας μπορεί να εντοπιστεί κ η μικρότερη αλλοίωση καθιστώντας έτσι μια διάγνωση ακριβέστερη. Επιπλέον ο ασθενής,κατά τη διάρκεια της ακτινοβόλησης, φοράει πάντα ολόσωμη ποδιά ακτινοπροστασίας, που σε συνδυασμό με την ελάχιστη ακτινοβολία και το χρόνο έκθεσης, ο ασθενής δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για τις επιπτώσεις της έκθεσης στην ακτινοβολία όπως στο παρελθόν.